En musikalisk fantasi om Lapp-Nils – Döda fallet

En legend under sin livstid. Men ännu idag, 150 år efter hans död, lever hans låtar vidare bland folkmusiker i hela Sverige. Föreställningen genomsyras av musik och dans. Vi möter ett svunnet Jämtland med sockenlappar, torpare och storbönder. Men även änglar och djävlar. Och vid randen av Döda Fallet rasar en kamp mellan himmel och helvete om spelmannens själ, om synd och rening. Och rätten till musiken

Lapp-Nils egentliga namn var Nils Jonsson, han föddes 1804 i Hallen i Offerdal. Lapp-Nils verkade som spelman redan som 14-åring. Efter att ha gått i lära hos spelmän i Norska Tröndelag blev Lapp-Nils känd som storspelman i hela Jämtland. Att Lapp-Nils blev så vida känd har troligen också att göra med att han delvis försörjde sig som gårdfarihandlare och ofta var på resande fot.

Lapp-Nils påverkan på spelmansmusiken i Jämtland och grannlandskapen Medelpad och Ångermanland skymtar inte minst i Svenska låtar, där många spelmän uppger att de har låtar efter denna spelman. Lapp-Nils var även förebild för hundratals spelmän inom ett stort område i såväl Sverige som Norge.

Reseinformation

Datum


4 juli 2020

Vid fullbokad resa kan du ändå fylla i formuläret så att du hamnar på vår väntelista om någon skulle avboka.

Lördag 4 juli

Vi avreser från Busstorget i Östersund kl. 15.00. På vägen stannar vi till på Hotell Hammarstrand för att äta en middag tillsammans.

Ca 18.00 Ankomst till Döda Fallet.

19.00 Föreställningen börjar!

Det är magnifikt att sitta på vridläktaren och se ut över det otroliga landskapet samtidigt som du får en kulturupplevelse. Vridläktaren är den enda i Sverige i sitt slag. Vi har sittplatser på rad nr. 6-8.

Föreställningen beräknas ta ca 2 tim. och 30 min. inkl. paus. Under pausen finns det möjlighet att köpa fika.

Vi håller så klart tummarna för en fin sommarkväll men kom ihåg att ta på kläder efter väder och kanske en filt beroende på ”väder och vind”.

Efter föreställningens slut så samlas vi i bussen igen, säkerligen fylld av både musik och fina minnen när vi ”rullar” hem i den ljusa sommarnatten…..


Pris per person:

875:-

Detta ingår i resan:

Bussresa
Middag (kostnad för dryck tillkommer)
Evenemangsbiljett
Reseledare medföljare

Resevillkor

Läs våra resevillkor »

Intresseanmälan resa

Här kan du göra en intresseanmälan för denna resa. Fyll i och skicka formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och stämma av att alla uppgifter stämmer och sedan boka din resa åt dig.

  • 1. Resmål & beställare
  • 2. Resenärer
  • 3. Bekräfta
  • 4. Bekräftelse

Intresseanmälan för En musikalisk fantasti om Lapp-Nils

 

Välj resenärer för resa

Uppgifter om samtliga resande fylls i för flerdagarsresor. Skriv in namnen i den ordning ni önskar bo tillsammans. OBS! Kom ihåg att skriva in beställaren om han/hon medföljer på resan.Bekräfta dina uppgifter
Du har nu anmält ditt intresse för denna resa.

Denna bokning gäller först när du har erhållit en bekräftelse från oss på Centrala Buss Reseproffsen. En bekräftelse har skickats till din valda e-postadress.

Våra resor

Erbjudanden från oss


Bussresor – Weekends och paketresor

Centrala Buss Reseproffsen i Jämtland och Härjedalen anordnar bussresor i form av wekeends och paketresor. Dessutom erbjuder vi bussresor i form av linjetrafik, färdtjänst, skolskjutsar, sjukresor, taxi och beställningstrafik.

Centrala Buss J/H AB

  • Gatuadress: Hamngatan 19
  • Postnr/Ort: 831 34, Östersund
  • Telefon: 063-10 84 20
  • E-post: info@centralabuss.com
Internetmedia Kommunikationsbyrå AB 2012