Fira 17:e maj i Trondheim!

Norges nationaldag den 17:e maj firas med anledning av att det var den dagen år 1814 som Norge genom sin nya grundlov återfick självständigheten efter närmare 300 år av danskt styre. Danske kungen hade år 1536 förklarat att Norge upphörde som självständigt rike. Emellertid blev friheten 1814 kort. Samma år tvingade Sverige norrmännen att avsätta deras nyvalde kung, Kristian Fredrik, och i stället erkänna den svenske kungen och därefter bli en lydstad under Sverige. Norrmännen började högtidlighålla självständighetsdagen den 17 maj. Firandet tog ytterligare fart när den norska flaggan kom till 1821.

Reseinformation

Datum


16-17 maj 2019

Vid fullbokad resa kan du ändå fylla i formuläret så att du hamnar på vår väntelista om någon skulle avboka.

Lördag den 16 maj

Vi startar från busstorget i Östersund kl. 07.30 och åker mot vårt grannland Norge. Vi stannar längs vägen för att fika. Ankomst till Trondheim vid 12 tiden. Vi bor på det centralt belägna Best Western Hotell Bakeriet. Vi kan vid ankomst till hotellet nyttja hotellets bagagerum för våra väskor fram till dess att det blir dags för incheckning vid 15.00 tiden.

Under eftermiddagen finns det möjlighet att grädda en våffla och dricka kaffe/te i hotellets trevliga lilla restaurang. På kvällen kan ni passa på att njuta av en god middag på någon av stadens alla mysiga restauranger alternativt så serverar hotellet soppa, sallad, smör och bröd under kvällen

Söndag 17 maj

I dag skall vi fira Norges nationaldag!!!!!!

Vi börjar dagen med en stor frukostbuffé på hotellet.

Ni kommer att märka att firandet börjar redan tidigt på morgonen.

Under dagen får vi njuta av att se alla fina norrmän som är klädda i sina fantastiska högtidsdräkter, oavsett om man är stor eller liten. Firandet är präglat av traditioner och norrmännens glädje över att vara självständiga.

Kl. 15.00 tackar vi för oss och återvänder tillbaka hem till Sverige. På vägen hem stannar vi för att äta middag. Vi beräknas åter vara tillbaka i Östersund ca 19.30


Pris per person:

1.695:-

Enkelrumstillägg: 500:-
Avbeställningsskydd (frivilligt): 50:-

Detta ingår i resan:

Bussresa

En hotellnatt i dubbelrum inkl. frukost
Kaffe & våfflor
Enklare kvällsbuffé (Soppa, sallad, smör bröd)
Reseledare

 

Resevillkor

Läs våra resevillkor »

Intresseanmälan resa

Här kan du göra en intresseanmälan för denna resa. Fyll i och skicka formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och stämma av att alla uppgifter stämmer och sedan boka din resa åt dig.

  • 1. Resmål & beställare
  • 2. Resenärer
  • 3. Bekräfta
  • 4. Bekräftelse

Intresseanmälan för Trondheim på Norges nationaldag

 

Välj resenärer för resa

Uppgifter om samtliga resande fylls i för flerdagarsresor. Skriv in namnen i den ordning ni önskar bo tillsammans. OBS! Kom ihåg att skriva in beställaren om han/hon medföljer på resan.Bekräfta dina uppgifter
Du har nu anmält ditt intresse för denna resa.

Denna bokning gäller först när du har erhållit en bekräftelse från oss på Centrala Buss Reseproffsen. En bekräftelse har skickats till din valda e-postadress.

Våra resor

Erbjudanden från oss


Bussresor ? Weekends och paketresor

Centrala Buss Reseproffsen i Jämtland och Härjedalen anordnar bussresor i form av wekeends och paketresor. Dessutom erbjuder vi bussresor i form av linjetrafik, färdtjänst, skolskjutsar, sjukresor, taxi och beställningstrafik.

Centrala Buss J/H AB

  • Gatuadress: Hamngatan 19
  • Postnr/Ort: 831 34, Östersund
  • Telefon: 063-10 84 20
  • E-post: info@centralabuss.com
Internetmedia Kommunikationsbyrå AB 2012